Ένα Βιβλίο για την Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες.

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από την ίδρυση του έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στη χώρα μας: Να μιλήσει δηλαδή με απλά και κατανοητά λόγια για τις κεφαλαλγίες όλων των ειδών και να εξηγήσει, χρησιμοποιώντας μια βατή και καθημερινή γλώσσα, τα χαρακτηριστικά και τη φύση των κεφαλαλγιών, τις αιτίες τους, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης και θεραπείας τους.

Ως ένα ακόμη μέσο για να πετύχουμε αυτό το στόχο, δημιουργήσαμε το παρόν βιβλίο. Φιλοδοξεί να ενημερώσει έγκυρα και επιστημονικά τον ασθενή που πάσχει από κεφαλαλγίες κάθε είδους για όλα τα δεδομένα που αφορούν την πάθησή του αλλά και να τον παρακινήσει να προχωρήσει σ’ αυτό που πρέπει να θεωρείται αυτονόητο: Να αναζητήσει ιατρική βοήθεια και θεραπεία από εξειδικευμένους στο της ημικρανίας ή κεφαλαλγίας ιατρούς.

Βεβαίως, η συγγραφή ενός τέτοιου εγχειριδίου δεν ήταν μια απλή υπόθεση. Το κείμενο πρέπει με απλά και κατανοητά λόγια, να περιγράφει τα είδη των κεφαλαλγιών αλλά και να παρέχει πληροφορίες για την αντιμετώπισή τους, χωρίς ταυτόχρονα να χάνει ούτε στιγμή την επιστημονική του τεκμηρίωση και εγκυρότητα. Δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο σε πάσχοντες αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν στο περιβάλλον τους κάποιον που εμφανίζει κεφαλαλγίες, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κατανοήσουν το πρόβλημα και να γνωρίζουν πως και οι ίδιοι μπορούν να βοηθήσουν.

Για τους παραπάνω λόγους, θεωρήσαμε αυτονόητο πως τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου έπρεπε να αναλάβουν εξειδικευμένοι ιατροί με αντίστοιχες σπουδές στο αντικείμενο αλλά, κυρίως, με μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση ασθενών με κεφαλαλγία.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δρ. Μιχαήλ Βικελή, Nευρολόγο με ειδίκευση στις κεφαλαλγίες και επιστημονικό σύμβουλο του Συλλόγου μας, που έγραψε το μεγαλύτερο μέρος των κειμένων, συντόνισε το έργο των υπολοίπων συγγραφέων και είχε την συνολική επιμέλεια του βιβλίου, αλλά και όλη τη συγγραφική ομάδα η οποία ανταποκρίθηκε με το καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα του Συλλόγου και μας παρέδωσε ένα άρτιο βιβλίο. Θα θέλαμε, επίσης, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Δρ Μανώλη Δερμιτζάκη για τη συμμετοχή του στη συγγραφή και την επιμέλεια, αλλά και για την συνολική βοήθεια που έχει προσφέρει στο Σύλλογό μας.

Σκοπεύοντας στην ελεύθερη παροχή ουσιαστικής γνώσης και πληροφορίας, αποφασίσαμε πως στην ηλεκτρονική του μορφή, το παρόν βιβλίο θα είναι δωρεάν διαθέσιμο προς όλους. Έτσι, κάθε άνθρωπος που έχει κεφαλαλγίες αλλά και ο καθένας που έχει στην οικογένεια ή στον περίγυρο του κάποιον με κεφαλαλγία και θέλει να ενημερωθεί θα έχει πρόσβαση, χωρίς οικονομικό κόστος. Θα θέλαμε βέβαια στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες Allergan an AbbVie company, Novartis Hellas και Specifar Α.Β.Ε.Ε. (μέλος του ομίλου εταιρειών TEVA), χωρίς την ευγενική υποστήριξη των οποίων το βιβλίο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. 

Παραδίνουμε λοιπόν στο αναγνωστικό κοινό το βιβλίο "Ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες", με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει μια αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης και ένα σημείο αναφοράς για τη μελέτη των κεφαλαλγιών.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος,

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144112 51, AΘHNA


© 2017 - 2023  Kefalalgies.gr. All rights reserved.