Ιατρεία Κεφαλαλγίας- Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος

Πολλά μέλη ή φίλοι του Συλλόγου Ασθενών με ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος ζητούν να ενημερωθούν για το ποια ιατρεία κεφαλαλγίας υπάρχουν και τη γνώμη μας για κάποια από αυτά.

Ως Σύλλογος, γνωρίζουμε ότι στην χώρα υπάρχουν ελάχιστα ειδικά ιατρεία κεφαλαλγίας. Πολλά μάλιστα από αυτά, μόνο κατ΄όνομα είναι ιατρεία κεφαλαλγίας, καθώς δεν πληρούν ουσιαστικές για εμάς προϋποθέσεις, παρά το ότι συμπεριλαμβάνονται σε ιστοσελίδες φορέων και εταιρειών.

Χωρίς να θέλουμε να προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο ιατρείο ή ιατρό, προτρέπουμε τα μέλη μας και τους φίλους του Συλλόγου, όταν κάνουν αναζήτηση για κάποιο ειδικό ιατρείο κεφαλαλγίας ή ειδικό ιατρό, να αναζητούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, θεωρούμε πως αρμόδιοι για τη αντιμετώπιση ασθενών με κεφαλαλγία είναι ιατροί- νευρολόγοι. Όσον αφορά τα ιατρεία κεφαλαλγίας, θεωρούμε πως μπορούν να βρίσκονται σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικά νοσοκομεία ή ιδιωτικά ιατρεία και μπορούν να φέρουν τον τίτλο αυτό αν πληρούν δύο ή περισσότερες από τις εξής προϋποθέσεις:

1. Ο υπεύθυνος Ιατρός να έχει κλινική εκπαίδευση σε ειδικό Ιατρείο Κεφαλαλγίας

2. Ο υπεύθυνος Ιατρός να έχει επιστημονική εκπαίδευση στο αντικείμενο, δηλαδή να έχει μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορική διατριβή με θέμα την κεφαλαλγία. Ενίοτε μπορεί να απαιτηθεί συμβολή και από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων, όπως οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, οδοντίατρος, γναθολόγος και άλλοι.

3. Ο υπεύθυνος Ιατρός να είναι ενεργός επιστημονικά στο πεδίο. Αυτό ερμηνεύεται να έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον ένα πλήρες κείμενο σε ξενόγλωσοο περιοδικό ή τέσσερα σε ελληνικό επιστημονικό περιοδικό με θέμα την κεφαλαλγία ή να συμμετέχει ενεργά στην κλινική έρευνα ως ερευνητής σε διεθνείς κλινικές μελέτες κατά το τελευταίο έτος.

Ελπίζουμε πως με αυτές τις διευκρινήσεις βοηθούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου στην αναζήτησή τους για τον κατάλληλο γιατρό!

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Πυθέου 55, Αθήνα, 11743

© 2021 Kefalalgies.gr. All rights reserved.