Επιστημονικοί Σύμβουλοι του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος υποστηρίζεται επιστημονικά από δύο κορυφαίους Έλληνες νευρολόγους, με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στις κεφαλαλγίες, τον Δρ. Μιχάλη Βικελή και τον Δρ. Μανώλη Δερμιτζάκη.

Δρ. Μιχάλης Κ. Βικελής

Ο Δρ. Μιχάλης Κ. Βικελής είναι Ιατρός Νευρολόγος, με εξειδίκευση στη διάγνωση και θεραπεία των κεφαλαλγιών.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νευρολογίας στην Αθήνα και μετεκπαιδεύτηκε στις Κεφαλαλγίες στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης, όπου απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών Master of Science in Headache Medicine. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε με βαθμό "Άριστα" Διδακτορική Διατριβή πάνω στις κεφαλαλγίες στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Κλάδου Κεφαλαλγίας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, και τ. Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας (2012-2018). 

Έχει συγγράψει, με θεματολογία την ημικρανία και άλλες κεφαλαλγίες περισσότερα από 17 κεφάλαια σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά βιβλία και περισσότερα από 30 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει προσκληθεί και έχει δώσει περισσότερες από 140 διαλέξεις σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά συνέδρια, με θέμα τις κεφαλαλγίες. Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως και διεθνώς με την εκπαίδευση των ιατρών σε θέματα Κεφαλαλγίας και είναι τακτικό μέλος στην Επιτροπή Εκπαίδευσης της International Headache Society.

Επίσης, έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την ενημέρωση του κοινού, δίνοντας ενημερωτικές ομιλίες, γράφοντας άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά και συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Είναι επιστημονικά υπεύθυνος στον εξειδικευμένο στην ημικρανία και τις κεφαλαλγίες ιστότοπο www.headaches.gr και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα κεφαλαλγιών σε ιστοσελίδες με γενικά θέματα υγείας, αλλά και στην ανοικτή ομάδα Ημικρανία και Πονοκέφαλος στο Facebook.

Ο Δρ. Μ. Βικελής διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο κεφαλαλγίας στη Γλυφάδα και στην Αγία Παρασκευή, ενώ είναι επικεφαλής του ιατρείου κεφαλαλγίας και βασικός ερευνητής σε κλινικές μελέτες για την ημικρανία στο νοσοκομείο Mediterraneo Hospital.

Ο Δρ. Μιχάλης Βικελής είναι επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγίας Ελλάδος από τη ίδρυση του, το 2017.

Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης είναι Νευρολόγος και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1997.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νευρολογίας στην Νευρολογική Κλινική του ΓΝ «Παπαγεωργίου» και στη Βόννη της Γερμανίας το 2009. Έκτοτε διαμένει και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Θεσσαλονίκη.


Από το 2014 είναι διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.


Έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με τις κεφαλαλγίες. Για δυο έτη (2009-2011) ήταν επιστημονικός συνεργάτης στα εξωτερικά ιατρεία κεφαλαλγίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στην Θεσσαλονίκη. Από το 2012 ως το 2019 ήταν εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Κεφαλαλγίας και είναι ιδρυτικό μέλος του Κλάδου Κεφαλαλγίας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 εργασίες που αφορούν κυρίως κεφαλαλγίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με περισσότερες από 100 αναφορές (citation) σε αυτές και έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωση κατευθυντήριων οδηγιών για την αντιμετώπιση της ημικρανίας και της κεφαλαλγίας τύπου τάσεως. Είναι ομιλητής σε ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν τις κεφαλαλγίες.

Από το 2015 είναι ο κύριος ερευνητής (primary investigator- PI) και υπεύθυνος για τις διεθνής μελέτες ημικρανίας που γίνονται στην Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης.

Ο Δρ. Δερμιτζάκης είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Συλλόγου Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγίας Ελλάδος από τη ίδρυση του, το 2017.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144112 51, AΘHNA


© 2017 - 2023  Kefalalgies.gr. All rights reserved.