Λασμιδιτάνη, Νέο όπλο κατά της Ημικρανίας;

Τα τελευταία 20 χρόνια, η βασική επιλογή των ημικρανικών στην συμπτωματική θεραπεία της ημικρανίας, είναι οι τριπτάνες.

Zomigon, Maxalt, Imigran, Almogran, είναι μερικά από τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Σε γενικές γραμμές, οι τριπτάνες αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τις μέτριας και μεγάλης έντασης ημικρανίες αλλά δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλους τους ανθρώπους και -κυρίως- αντενδείκνυται σε άτομα με σοβαρή καρδιοπάθεια και αρρύθμιστη υπέρταση.

Η τελευταία πρόταση στην συμπτωματική θεραπεία της ημικρανίας, ακούει στο όνομα λασμιδιτάνη. Είναι μια ουσία που υπόσχεται ανακουφιστική δράση ενάντια στην ημικρανία, χωρίς όμως τις παρενέργειες και τις αντενδείξεις των τριπτανών.

Σύμφωνα με την εταιρεία Eli Lilly αναμένεται να πάρει έγκριση από τον FDA στο τέλος του 2018, αν και συνήθως αυτό γίνεται αρκετά αργότερα από τις εκτιμήσεις.

  • Προβολές: 6318
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα ασθενών με ημικρανία ή άλλες κεφαλαλγίες. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρούνται από πονοκεφάλους (ημικρανία, κεφαλαλγία τάσεως, αθροιστική κεφαλαλγία ή άλλου τύπου κεφαλαλγία) και κατοικούν στην Ελληνική επικράτεια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία & Κεφαλαλγία Ελλαδος

Τηλέφωνο: (+30) 690 86 83 806
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144112 51, AΘHNA


© 2017 - 2023  Kefalalgies.gr. All rights reserved.